Krogmoms 5,4 miljarder – Ensamkommande 5,3 miljarder

Vad tror ni om denna konspiration eftersom våra politiker aldrig säger sanningen?

Fiasko för ensamkommande

Migrationsverket hade som mål att hitta familjerna till 480 ensamkommande flyktingbarn som fått beslut om att skickas tillbaka till ursprungsländerna år 2009 och 2010.  Men verket lyckades inte genomföra en enda återförening

Migrationsverkets projekt Återförening pågick under 2009 och 2010, med stöd av den europeiska återvändarfonden. Målet var att med hjälp av så kallade förtroendeadvokater leta reda på familjerna till 800 ensamkommande flyktingbarn som fått beslut om antingen avvisning eller utvisning, och där man inte kände till var barnens familjer befann sig.

I tre fall hittade man visserligen barnens familjer, men av olika skäl gick det ändå inte att genomföra av- eller utvisningarna.

Migrationsverket kan inte utföra ett av- eller utvisningsbeslut av ett ensamt flyktingbarn om det inte finns någon i ursprungslandet som tar emot barnen. Men det behöver inte vara familjen, det kan vara en någon form av institutionshem.

– Resultatmässigt var det helt misslyckat. Vi nådde ju inte alls upp till de mål vi satt, säger Terje Tovik.

Och detta kommer bara öka. Ni kommer inte dra i handbromsen! Vad ska vi göra med ”barnen” där

Migratiosnverket friar än fäller

Migrationsverket friar hellre än fäller om de är osäkra på berättelsen. Men de som jobbar med de ensamkommande barnen och ungdomarna i Norrbotten upplever ganska ofta att det finns personer som fått plats egenligen är för gamla. Och att fel person då fått platsen. Men det håller inte Ulf Lind på migrationsverket med om.

Då måste vi spekulera hur många kan Migrationsverket friat för att ljugit om sin ålder? Om man då ljugit om sin ålder, då är man arbetsför eller hur?

Krogmoms 5,4 miljarder

 – Syftet med den här åtgärden är att öka möjligheten för unga. Det är också många invandrare som har restaurangbranschen som sitt första jobb, säger Maud Olofsson (C).

Det är också många invandrare som har? Kan det vara ensamkommande?

Regeringen vill inte säga hur många nya jobb sänkt restaurangmoms väntas ge.

Varför vill ni inte det? Ska vissa av jobben gå till ”ensamkommande” kanske?

Regeringen satsar cirka 7,5 miljarder kronor under 2012—2015 för att förbättra ungdomars möjligheter att få jobb.

I satsningen ingår sänkt restaurangmoms för 5,4 miljarder kronor och 1,3 miljarder till bland annat utbildningsplatser. 800 miljoner kronor går till att minska marginaleffekterna för unga som går från socialbidrag till arbete.

Ensamkommande 5,3 miljarder

– Det tryck som har blivit på Sverige med dels ökade kostnader för ensamkommande barn, men också för att vi bedömer nu att kanske upp emot ytterligare 5 000 människor kommer att söka sig till Sverige och tas emot, och då behöver vi reservera mer pengar för detta mottagande, säger biståndsminister Gunilla Carlsson (M).

I årets statsbudget skulle de så kallade avräkningarna från biståndsramen uppgå till 4,7 miljarder kronor, men nu kommer ytterligare 650 miljoner att överföras från bistånd till ersättningar och boendekostnader för asylsökande i Sverige. Därmed kommer biståndsramen på sammanlagt 35 miljarder att minska med 5,3 miljarder i år. Dessutom föreslås ytterligare en avräkning på 15 miljoner för att bland annat öka säkerheten för Sidas biståndsarbetare i Afghanistan och Irak.

Tror ni det kan finnas en koppling med Regeringens krogmoms på 5,4 miljarder och ”ensamkommande” som kostar 5,3 miljarder där många ”barn” ljuger om åldern och Migrationsverket hellre friar än fäller.

Där Maud Olofsson säger att många invandrares jobb är restaurang? Att många av dessa över 18 år faktiskt är ”ensamkommande”?

Varför måste vi konspirera och gissa oss till när hela media kåren tiger och ljuger? Vi får ju bara höra tvinga kommuner ta emot? Vi får ju aldrig höra hur det gått sedan?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: