Flyktingpengar går inte tillbaks till kommuninvånarna

Är detta första beviset flyktingpengar inte går tillbaks till kommuninvånarna?

Malmö Kommun 2011

Den nya överenskommelsen är därmed anpassad till faktumet att antalet flyktingar som bosätter sig i Malmö varierar från år till år: år 2009 tog kommunen emot 796 flyktingar och året efter 558 flyktingar. I år förväntas antalet flyktingar inte överstiga 500.

Vi hittade denna webbsida av en slump

Malmö Kommun 2007

Malmö kommun lovar, genom ett nytt avtal, att ta emot 500 flyktingar per år fram till och med 2009. Kommunen får ett tillskott på 20–25 miljoner kronor per år.

Malmö får en extra ersättning på 10000 kronor per flykting som kommunen tar emot. Dessutom får Malmö ytterligare 20000 kronor för varje vuxen i åldern 18–64 år som under sitt första år efter uppehållstillståndet blivit godkänd i svenska för invandrare, eller har fått praktik eller arbete. Totalt beräknas detta ge Malmö ett extra årligt tillskott på 20–25 miljoner kronor.

I år beräknas Malmö ta emot omkring 1200 flyktingar. För dessa betalar Migrationsverket, enligt det nuvarande avtalet, ett administrativt bidrag på en halv miljon kronor plus en schablonersättning på 178000 per flykting.

Ni kan ju då själva räkna ut vad Malmö Kommun fått för 1854 ”flyktingar”

Vet ni vad Malmö Kommun kallar detta?

Solidaritet

— Nu skriver vi ett avtal om flyktingmottagande för att visa solidaritet med människor på flykt, säger Carlos González (V), kommunstyrelsen.

Visst är det enkelt att säga man är solidariskt när man fått ca 150 miljoner för ca 4000 flyktingar som vi skattebetalare betalar där inte en enda krona redovisats och inte gått tillbaks till oss kommuninvånare och skattebetalare?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: