Flyktingar är pengar du betalar

Malmö 2007

Moderaterna menar att socialdemokraterna bara är ute efter mer pengar från staten och att avtalet blir en papperstiger. Folkpartiet tycker att uppgörelsen är ett steg i rätt riktning och menar att dagens situation är ”ohållbar”.

Malmö 2007

Malmö stad är på väg att teckna ett nytt avtal med Migrationsverket om flyktingmottagande. Malmö förbinder sig att ta emot 500 flyktingar om året och får samtidigt en extra årlig ersättning på 20-25 miljoner kronor.

I år beräknas Malmö ta emot omkring 1200 flyktingar. För dessa betalar Migrationsverket, enligt det nuvarande avtalet, ett administrativt bidrag på en halv miljon kronor plus en schablonersättning på 178000 per flykting.

Malmö får en extra ersättning på 10000 kronor per flykting som kommunen tar emot. Dessutom får Malmö ytterligare 20000 kronor för varje vuxen i åldern 18–64 år som under sitt första år efter uppehållstillståndet blivit godkänd i svenska för invandrare, eller har fått praktik eller arbete. Totalt beräknas detta ge Malmö ett extra årligt tillskott på 20–25 miljoner kronor.

Solidaritet

— Nu skriver vi ett avtal om flyktingmottagande för att visa solidaritet med människor på flykt, säger Carlos González (V), kommunstyrelsen.

Du som kommuninvånare, skattebetalare och väljare betalar rödgrönas solidarietets kalas som får kosta miljoner för några få flyktingar

Solidaritet när den är som bäst? Och inte får vi tycka till om något för då är vi rasister och främlingsfientliga!

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: