Skola 400 milj Ensamkommande 5,3 miljarder

Skola

Men i budgetpropositionen, som offentliggörs den 20 september, presenteras en ny satsning: 2013 höjs grundutbildningsanslaget med ytterligare 400 miljoner kronor för humaniora, samhällsvetenskap, juridik och teologi.

De senaste två decennierna har svensk högskoleutbildning expanderat kraftigt. Sedan början av 1990-talet har antalet studenter ökat med drygt 80 procent, konstaterar regeringskansliet.

Många av oss har gått i skolan på 90-talet och 00-talet. Vi är många som kan bevittna den kaos det varit i Skolan. Varför har det varit så parallellt som man fyller på med flyktingar?

Skånskan

och att antalet elever som inte klarar sin skolgång är alltför hög.

Varför fyller man på med massa invandrare och flyktingar och struntar i konsekvenserna?

Varför får så många elever kosta så lite men så få ”ensamkommande” kosta så mycket?

Ensamkommande

– Det tryck som har blivit på Sverige med dels ökade kostnader för ensamkommande barn, men också för att vi bedömer nu att kanske upp emot ytterligare 5 000 människor kommer att söka sig till Sverige och tas emot, och då behöver vi reservera mer pengar för detta mottagande, säger biståndsminister Gunilla Carlsson (M).

I årets statsbudget skulle de så kallade avräkningarna från biståndsramen uppgå till 4,7 miljarder kronor, men nu kommer ytterligare 650 miljoner att överföras från bistånd till ersättningar och boendekostnader för asylsökande i Sverige. Därmed kommer biståndsramen på sammanlagt 35 miljarder att minska med 5,3 miljarder i år. Dessutom föreslås ytterligare en avräkning på 15 miljoner för att bland annat öka säkerheten för Sidas biståndsarbetare i Afghanistan och Irak.

Varför vi ständigt jämför med ”ensamkommande” är att få svensken att vakna vilka fantasisummor 5,3 miljarder är för 5000 när vi ser förslag hur lite man satsar på välfärden parallellt!

Ensamkommande är lögner och ursäkter att ta in nya invandrare, ny arbetskraft, ljuga om ålder och vårdbolagen ska tjäna miljoner!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: