106 miljoner back för Växjös flyktingar

Växjö

106 655 374 kronor. Under de senaste fyra åren. Beloppet beskrivs som den merkostnad Växjö haft för att ha tagit emot flyktingar.

Varför går kommuner som tar emot flyktingar back. När Migrationsverket och politiker säger det ger kommunen resurser och det är staten som betalar? Var tar pengarna vägen? Vad händer när avtal och pengar för flyktingarna tar slut?

– Min uppgift är att skydda kommuns ekonomi och se till så att Växjö utvecklas på ett bra sätt. Om jag då upptäcker att staten inte betalar vad det kostar kommunerna att ha ett generöst flyktingmottagande, då är det min förbaskade skyldighet att tala om det för regeringen.

Då blir det en ekonomisk börda som kallas socialbidrag!

– Jag förväntar mig att få en förståelse för att kommuner som har ett generöst flyktingmottagande måste få ett generöst statsbidrag. I dag är det faktiskt så att kommuner som har ett generöst flyktingmottagande missgynnas starkt ekonomiskt av regeringen.

Generöst flyktingmottangande måste få ett generöst statsbidrag? Sluta ljug om statsbidrag! Det är vi skattebetalare som betalar! Varför ska vi acceptera ni fyller på med nya arbetslösa som måste försörjas med statligt statsbidrag? VAR tar pengarna vägen?

I Växjö motsvarar utbetalningarna till just den här bidragsgruppen cirka 35 procent av den totala kostnaden för ekonomiskt bistånd. Efter avslutad introduktion är nyanlända i juridisk mening som vilken annan svensk som helst.

Vi måste alla ställa oss frågan vad är agendan och ideologin att köra över kommun efter kommun där samma mönster upprepas?

– Du tycks vara av den uppfattningen att kommunen bara ska tiga och se på när vi inte får kostnadstäckning av staten.

Detta är vidrig människohandel med flyktingar som används som bytesvara!

Varför har samma mönster spridits i kommun efter kommun i 20 års tid? Pengarna ses som en resurs till kommunerna säger Migrationsverket.

VAD är den sjuka retoriken att köra över kommuner så här? Är det syndromet solidaritet som bär sjukdomen mångkultur?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: