Pensionärer 500 milj Ensamkommande 5,3 milj

Pensionärer

 Vi satsar därför 500 miljoner kronor på att höja bostadstilläget till pensionärer (BTP) med runt 170 kronor i månaden, där det exakta utfallet avgörs av den exakta utformningen av förslaget. I ett kärvt ekonomiskt läge där utrymmet är starkt begränsat ser vi detta som viktigt, inte minst då denna grupppensionärer har små marginaler och därför riskerar störst oro i kristider.

Varför får så många pensionärer kosta så lite men så få ensamkommande får kosta så mycket?

Ensamkommande

– Det tryck som har blivit på Sverige med dels ökade kostnader för ensamkommande barn, men också för att vi bedömer nu att kanske upp emot ytterligare 5 000 människor kommer att söka sig till Sverige och tas emot, och då behöver vi reservera mer pengar för detta mottagande, säger biståndsminister Gunilla Carlsson (M).

I årets statsbudget skulle de så kallade avräkningarna från biståndsramen uppgå till 4,7 miljarder kronor, men nu kommer ytterligare 650 miljoner att överföras från bistånd till ersättningar och boendekostnader för asylsökande i Sverige. Därmed kommer biståndsramen på sammanlagt 35 miljarder att minska med 5,3 miljarder i år. Dessutom föreslås ytterligare en avräkning på 15 miljoner för att bland annat öka säkerheten för Sidas biståndsarbetare i Afghanistan och Irak.

Nån som tycker det är fel att prioritera 5000 ”ensamkommande” för 5,3 flyktingbarn med vidrig barnhandel? Att dessa 5,3 miljarder borde gått till pensionärerna i stället?

Vidrig barnhandel

– Vi får 1995 kronor per barn och dygn av Malmö stad. Jag kan inte säga exakt vilka kostnader vi har, men de har ökat på grund av säkerhetskraven, säger Jonas Morian. – Samtidigt vill jag inte hymla om att vi vill gå med vinst.

Vidrig barnhandel

Vårdbolaget VoB Syd får 37.000 kronor per dygn i ersättning av Malmö stad för att ta emot flyktingbarn.

Varför ska någon pensionär infinna de subventionerar denna vidriga barnhandel som kunde gått till deras pension i stället? Då många av dessa ”barn” inte ska få stanna i Sverige!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: