Skåne prioriterar flyktingar före vårdcentraler

Detta är konsekvenserna av extrem medveten massinvandringspolitik i Skåne

Vårdcentraler

I flera år har det rapporterats flitigt om patientsängar i korridorer och extremt långa väntetider på de skånska sjukhusen.  Problemen har förklarats med att folk vänder sig till sjukhusen istället för till vårdcentralerna. Men nu visar alltså siffror från Sveriges kommuner och landsting att Skåne tillhör de landsting som satsar allra minst på primärvården. Av 20 landsting hamnar Skåne på plats 15.

Vad tror ni Malmö satsat på mer i flera år i stället? Kanske är det

flyktingar

Malmö stad har tecknat en ny överenskommelse med Länsstyrelsen i Skåne om mottagandet av flyktingar och andra skyddsbehövande. Det som skiljer sig från den förra överrenskommelsen är att det inte står angivet hur många flyktingar kommunen ska ta emot.

Den nya överenskommelsen är därmed anpassad till faktumet att antalet flyktingar som bosätter sig i Malmö varierar från år till år: år 2009 tog kommunen emot 796 flyktingar och året efter 558 flyktingar. I år förväntas antalet flyktingar inte överstiga 500.

Vad alla kommuninvånare och skattebetalare i Skåne bör ställa sig. VAR tar alla hundratals miljoner Malmö fått för sina avtal att ta emot flyktingar tagit vägen? Inte är det Skånes vårdcentraler i alla fall?

Men det verkar finnas oändliga resurser att satsa på annat som tex

gratis tandvård

Papperslösa flyktingar i Skåne får rätt till vård och tandvård för 50 kronor besöket. Det har majoriteten av partierna i Region Skåne beslutat.

slopad dagisavgift

För de allra fattigaste hushållen – de med en sammanlagd inkomst under 10 000 kronor i månaden – innebär förslaget att de slipper betala någon avgift alls. Enligt kommunens beräkningar handlar det om runt tusen hushåll.Därefter reduceras avgiften i fem steg från 10 000 upp till en sammanlagd inkomst på 35 000 kronor. De hushåll som tjänar mer än 35 000 sammanlagt får betala full taxa även i fortsättningen.

Gratis på museum

Kommunstyrelsen beslutade också att satsa 30 miljoner på datorer och trådlösa nätverk till Malmös skolor. På det sättet hoppas man att skolresultaten ska förbättras.

Ett annat beslut som berör barn och unga var att satsa 200 000 kronor på att låta alla under 20 år gå in gratis på Malmös alla museer.

Är det detta som är symptomens av solidaritet, humanitet samt tolerans och namnet på sjukdomen kallas mångkultur?

Borde inte dessa miljoner man får och som man satsar på mindre viktigare saker borde satsas på de katastrofala vårdcentralerna i stället? Detta är konsekvenserna när man prioriterar i Skåne?

Någon som tycker det är rimligt Malmö håller på med denna vidriga människohandel där flyktingarna avänds som bytesvara? Varför får vi ALDRIG veta hur mycket Malmö får per avtal?

Någon som tycker det är rimligt att Malmö PRIORITERAR flyktingar före ett fungerande vårdcentral?

Vi tycker synd om er skattebetalare i Skåne län men detta är något ni har valt fram!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: