Invandrare slipper slopad dagis avgift

Varför kommer detta förslag från Malmö om det inte har med invandring att göra?

1000 hushåll

För de allra fattigaste hushållen – de med en sammanlagd inkomst under 10 000 kronor i månaden – innebär förslaget att de slipper betala någon avgift alls. Enligt kommunens beräkningar handlar det om runt tusen hushåll.

Så här kommer fördelningen se ut i

Malmö

Ingen avgift kommer att tas ut om hushållets sammanlagda inkomst understiger 10 000 kronor per månad. För de med en inkomst över 10 000 kronor per månad och upp till 35 000 kronor per månad görs en uppdelning i fem olika inkomstintervaller med olika procentsatser i respektive inkomstklass.

som kommer kosta

10 miljoner

I budgeten för 2011 avsatte Malmö stad 10 miljoner kronor för att införa lägre förskoleavgifter för låginkomsttagare genom så kallade progressiva avgifter som baseras på hushållets sammanlagda inkomst.

i en annan artikel skrev sydsvenskan dessa 1000 hushåll låg i

Rosengård

Att ha ett barn på fritids kostar upp till 840 kronor i månaden. Men Rosengårds stadsdelsledning vill nu att alla Rosengårdsbarn ska få fritids som en gratisgåva. Trots att det kan strida mot kommunallagen.

När detta förslag kommer just från Malmö måste vi tänka på om det handlar om majoritet invandrare?

Anders Lago

Av Rädda Barnens årliga rapport om barnfattigdom framgår att den absoluta barnfattigdomen har ökat. Idag, eller rättare sagt 2008, lever 220 000 barn i familjer som har mycket låg inkomst eller behöver försörjningsstöd.

Skillnaden mellan barn med svensk respektive utländsk bakgrund är markant. Barnfattigdomen är fem gånger så hög bland barn med utländskt bakgrund som bland etniska svenskar, 29,5 procent respektive 5, 4 procent. Bland barn till ensamstående föräldrar är barnfattigdomen mer än tre gånger så hög som bland barn till sammanboende föräldrar.

En stor del av barnfattigdomen beror på att barnens föräldrar saknar ett jobb. Alliansregeringen pratar mycket om jobb och om arbetslinjen, men faktum är ju att arbetslösheten kvarstår på en hög nivå. Vi behöver en arbetsmarknadspolitik och en näringslivspolitik som skapar tillväxt och nya jobb.

Varför gnäller man på fattiga invandrare när man ständigt tar beslut att

fylla på med fattiga invandrare

Den nya överenskommelsen är därmed anpassad till faktumet att antalet flyktingar som bosätter sig i Malmö varierar från år till år: år 2009 tog kommunen emot 796 flyktingar och året efter 558 flyktingar. I år förväntas antalet flyktingar inte överstiga 500.

Under kommunstyrelsens möte reserverade sig Moderaterna och Sveriges pensionärers intresseparti mot överenskommelsen. Moderata kommunalrådet Stefan Lindhe pekade på att arbetslösheten i Malmö växer, att integrationen inte utvecklats på önskvärt sätt och att antalet elever som inte klarar sin skolgång är alltför hög. Dessutom anser Lindhe att den statliga ersättningen för flyktingmottagandet är får låg.

Varför fyller vi på med fler fattiga invandrare när man klagar på dagens fattiga invandrare som ska särbehandlas med slopad dagis avgift?

Får inte dessa ”fattiga invandrare”

barnbidrag

1

1.050

1.050

2

2.100

150

2.250

3

3.150

604

3.754

4

4.200

1.614

5.814

5

5.250

2.864

8.114

6

6.300

4.114

10.414

Ni glömde nämna barnbidraget med ”fattiga familjer”

Om ett ”fattigt” invandrarfamilj har säg 5 ungar, och slipper 840 kr per unge då blir det ännu mer pengar att behåll!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: