Regeringens lögner om nyanlända

Allt som handlar om ”nyanlända” är subventionerat, dvs det är vi skattebetalare som betalar och den nyanlände får bidrag, arbetsgivaren gratis arbetskraft

Nyanländ får lots

Det är först när den nyanlände får jobb som lotsen belönas med en ordentlig bonus, på upp till 50 000 kronor.

Vars uppdrag är att särbehandla nyanländ invandrare att hitta

låtsasjobb

Mohamed Ragubi säger att han haft tur och trivs mycket bra på jobbet där han snickrar emballage och lådor för transporter. Efter att ha tagit den inledande kontakten själv fick han och företaget sedan hjälp av arbetsförmedlingen. Inom ramen för instegsjobb subventionerade de 75 procent av hans lön de första sex månaderna. Från och med juni står de för drygt 30 procent.

som är

gratis arbetskraft åt arbetsgivaren

Ett instegsjobb innebär en subventionerad anställning. Alla arbetsgivare som anställer en nyanländ invandrare kan få 80 procent av lönen i bidrag, dock max 800 kronor per dag.

som ska särbehandlas positivt med

halverad arbetsgivaravgift

– Vi vill pröva ett system med nystartsjobb, som innebär att man får 50 procent sänkt arbetsgivaravgift för nyanlända de första två åren, och kombinera det med nystartszoner, säger Michael Arthursson.

Behålla ersättning vid jobb

Nyanlända invandrare som har en etableringsplan hos Arbetsförmedlingen ska få behålla sin ersättning även när de får jobb. Det föreslår regeringen i budgeten om två veckor.

Allt detta är låtsasjobb och bidrag! Inga riktiga jobbinsatser eller riktiga jobb!

Hur kan vår invalda regering och riksdag ljuga oss i ansiktet om nyanlända när allt är subventionerat genom oss skattebetalare och gratis arbetskraft åt företagen och bidrag åt invandrarna?

Hur kan vår invalda regering och riksdag ljuga oss väljare i ansiktet om

behovet av invandrarna

Det kan tyckas lite konstigt, men Sverige behöver faktiskt arbetskraft. Vi behöver också fler kreativa och företagssamma människor som vill lägga sin företagsverksamhet i Sverige och som därmed kan skapa jobb och utveckling. Samtidigt finns många arbetslösa, men inte med den kompetens som arbetsmarknaden efterfrågar. Därför behövs både satsningar på utbildning, men också öppna gränser för arbetskraft. Dessutom tycker jag det är bra om människor i större utsträckning kan röra sig över gränser, rent generellt. Bäde hit och härifrån.

Hur kan vår riksdag ljuga oss väljare i ansiktet om ”behovet av invandrarna” när vi nu kartlagt och bevisat det är subventionerat?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: