Har Centern gett upp gamla invandrare?

Centern

Nyanlända speglar sig i mottagarnas ansikten, menar jag. Om introduktionspersonalen i form av tex etableringslotsarna är nyfikna på tidigare kompetenser, utstrålar förväntningar på självförsörjning och snabb språkinlärning samt bekräftar den nyanländes erfarenheter som resurser kommer de nyanlända uppleva välkomnande, känna ”empowerment” och leva upp till kraven snabbare än om de måste sitta ned och vänta på handling från ”nån annan” (läs: samhället). Detta mitt resonemang är kanadensaren Cummins forskning om skolframgång översatt till hur det svenska samhällssystemet borde fungera.

Har ni märkt att alla gamla invandrare och flyktingar knappt nämns med ”nybyggarlandet Sverige”?

Att få ett instegsjobb är också en möjlighet för den nyinflyttade att snabbare lära sig språket. Den som fått uppehållstillstånd under de senaste 36 månaderna kan få ett instegsjobb under längst 24 månader. Beslut får tas för sex månader åt gången.

Vi tolkar detta som att alla långtidsarbetslösa invandrare som varit arbetslösa i flera år får således inte ”instegsjobb”
Vad ska vi då göra med

218.000 arbetslösa invandrare

På Arbetsförmedlingen finns i dag 218.000 inskrivna med utländsk bakgrund.

Var 3 ung invandrare arbetslös

– Det är tufft. Arbetsgivarna säger att de ska höra av sig, men gör det inte, säger arbetssökande Robin Ivars i södra Stockholm.

Han är en av 19 500 invandrare mellan 19 och 24 år som just nu saknar jobb. Gruppen har på kort tid växt kraftigt. 2008 var ungefär var femte invandrad ungdom utan jobb, i fjol var tredje, enligt statistik som Statistiska centralbyrån tagit fram åt TT

Tar invandrare 7-10 år att få jobb

-Det är så stora problem med flyktingmottagandet i dag. Det tar sju till tio år innan man är självförsörjande och vi har en stark koncentration till ett antal bostadsområden. Vi vill sprida flyktingarna över hela landet. Vi kallar det för ”Lex Vellinge”, ett tvång på att alla kommuner ska ta emot flyktingar, säger Anders Lago (S), kommunalråd i Södertälje.

 Var inte Sverige i behov av dessa?

– 40-talisterna går i pension och det föds för få barn. Jag tror att vi behöver två miljoner nya invandrare de närmaste 15 åren, säger Göran Lindblad till SvD.
Vad ska vi göra med de GAMLA invandrarna när Centern bara upprepar  NYA invandrare?
Hade jag varit en

 Mladen Letic är 51 år och högskoleutbildad ekonom. Han har tidigare jobbat på bank och revisionsbyrå, men för några år sedan blev han uppsagd.– Det var dagis för vuxna, saker som jag lika gärna hade kunnat lära mig via nätet, säger Letic.
hade jag varit irriterad hur

Mohamed Ragubi säger att han haft tur och trivs mycket bra på jobbet där han snickrar emballage och lådor för transporter. Efter att ha tagit den inledande kontakten själv fick han och företaget sedan hjälp av arbetsförmedlingen. Inom ramen för instegsjobb subventionerade de 75 procent av hans lön de första sex månaderna. Från och med juni står de för drygt 30 procent.

Sverige har sån extrem påtvingad massinvandring att vi inte behöver ställa svenskar mot invandrare. Utan kan ställa invandrare mot invandrare i stället.

Allt för att projekt ”dumpa lönerna” måste genomföras

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: