Innan integration efter segregation

Innan integrationen

Bromma har landets högsta medianinkomst, rapporterar Ekot. I villaförorten utanför Stockholm tjänar man i snitt 50 000 kronor i månaden. Här ligger även en av landets mest segregerade skolor, Äppelviksskolan. Bara 6 procent av de 640 eleverna har utländsk bakgrund och 89 procent har minst en förälder med högskoleutbildning.

Är det ett problem att skolan är så homogen?

– Det är både ett problem och ett icke-problem. Jag tycker ju att det vore bättre om världen var mer blandad, men nu är det inte så verkligheten ser ut. För oss är det viktigt att förklara för barnen att världen är mer mångfasetterad än vad de ser här. Att få in den aspekten i olika ämnen är lätt, men det svåra är att det blir lite artificiellt när man inte möter andra kulturer i verkligheten, säger Arne Landström.

Men när vi vänder på steken och det är invandrare och muslimer som dominerar och det är för få svenskar

Efter segregationen

Det ekar i Vivallaskolans korridorer. Ungefär 70 procent av skolans elever har tagit ledigt för att fira Ramadan. Firandet pågår i tre dagar och många av eleverna förlorar tre undervisningsdagar.

Undervisningen på skolan för de elever som inte har ledigt ser annorlunda ut. Skolan vill inte påbörja stora arbeten när skolan saknar över hälften av sina elever.

Skolledningen har under många år försökt att planera in en studiedag när Eid al fitr infaller så att alla elever på skolan kan ha ledigt samtidigt.

Men eftersom det inte finns ett fast datum för när sista dagen i Ramadan infaller så har skolans svårt att planera i förväg.

Varför hör vi sällan protester när det är för många invandrare i ett område?

Varför har mönstret upprepats i 20-30 år? Först klagar man på segregation och för lite invandrare. Men när man sen för medveten extrem misslyckad massinvandring och mångkultur byggd på lögner och fyller på fyller på fyller på och blundar och nekar för konsekvenserna och problemen.

Då hör vi inga protester att det är ”för många invandrare”?

Detta är helt medveten politik att ”sprida” mångkulturen för att köpa invandrares röster i olika former? Hur många röster tror ni sossarna  skaffat i Örebro nu med införa Eid-al Fidr i en invandrartätt skola i en sossekommun?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: