800 milj till Afrikas horn – 5000 ensamkommande kostar 5,3 miljarder

Afrikas Horn

Vi har successivt ökat allteftersom behovsanalyser gjorts och är sammanlagt uppe i närmare 800 miljoner kronor, hittills i år. Detta gör oss till en av de allra största bidragsgivarna.

Sverige har skickat 800 miljoner till Afrikas horn och 20 miljoner som riskerar svält. Här hemma kostar

5000 ensamkommande

– Det tryck som har blivit på Sverige med dels ökade kostnader för ensamkommande barn, men också för att vi bedömer nu att kanske upp emot ytterligare 5 000 människor kommer att söka sig till Sverige och tas emot, och då behöver vi reservera mer pengar för detta mottagande, säger biståndsminister Gunilla Carlsson (M).

I årets statsbudget skulle de så kallade avräkningarna från biståndsramen uppgå till 4,7 miljarder kronor, men nu kommer ytterligare 650 miljoner att överföras från bistånd till ersättningar och boendekostnader för asylsökande i Sverige. Därmed kommer biståndsramen på sammanlagt 35 miljarder att minska med 5,3 miljarder i år. Dessutom föreslås ytterligare en avräkning på 15 miljoner för att bland annat öka säkerheten för Sidas biståndsarbetare i Afghanistan och Irak.

Är detta något att vara stolt över? Varför granskar inte media den vidriga barnhandeln? Hur korrupta är kommuner och migrationsverket? Stoppas pengar i egna fickor? Pengar vi aldrig får se öppen redovisning av hur dom används och vad dom ska användas till?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: