Riksdagen ljuger för FN Barnkonvention för att fylla på med invandrare

Vår absurda pk media vill få FN Barnkonvention det handlar om

EXPRESSEN

Barnfattigdomen ökar i Sverige och inget talar för att det kommer att bli bättre i år, enligt Rädda barnen.
Fyrabarnsmamman Eva, 49 år, vet hur fattigdom tär i vardagen. Hon berättar om känslan av att vara den elaka som står i vägen för barnen.

– Det kan räcka att ett barn kommer och frågar om de får köpa en glass. Även då måste jag säga: nej, vi har inte pengar till glass. Man känner sig totalt misslyckad, säger hon.

Media och politiker vill få det som att barnfattigdomen handlar om ”svenska barn” men som handlar om

invandrarbarn

Av Rädda Barnens årliga rapport om barnfattigdom framgår att den absoluta barnfattigdomen har ökat. Idag, eller rättare sagt 2008, lever 220 000 barn i familjer som har mycket låg inkomst eller behöver försörjningsstöd.

Skillnaden mellan barn med svensk respektive utländsk bakgrund är markant. Barnfattigdomen är fem gånger så hög bland barn med utländskt bakgrund som bland etniska svenskar, 29,5 procent respektive 5, 4 procent. Bland barn till ensamstående föräldrar är barnfattigdomen mer än tre gånger så hög som bland barn till sammanboende föräldrar.

Det riksdagen och alla politiker ljuger om man utnyttjar skyhög arbetslöshet hos

218.000 arbetslösa invandrare

På Arbetsförmedlingen finns i dag 218.000 inskrivna med utländsk bakgrund.

218.000 stämmer bra med Anders Lagos siffror i texten ovan va?

Dessa arbetslösa invandrare har kommit på lögner byggd av våra regeringar och riksdagar! Tror ni verkligen dom vill hjälpa 218.000 arbetslösa invandrare och ”bekämpa barnfattigdomen” hos invandrarna eller är det en dimridå att utnyttja ”barnfattigdomen” med gamla invandrare för att fylla på med nya invandrare?

Om förslaget går igenom i riksdagen kommer det att innebära stora förändringar i enskilda fall, säger Christina Heilborn.
– Det innebär att myndigheter, domstolar och beslutsfattare måste förhålla sig till barnkonventionen och använda sig av den på ett annat sätt än i dag.
– Vår bedömning är att det kommer att vara störst skillnad i asylärenden där barnkonventionen inte vägs in överhuvudtaget i dag. Där skulle man vara tvungen att förhålla sig till den. Dessutom skulle det ge möjlighet att med stöd av barnkonventionen göra generösare bedömningar än i dag.
Tror ni det är en slump att genom riksdagen lögner mot FN Barnkonvention det då kommer

7000 flyktingbarn

Han berättade bland annat att det kommer fler och fler ensamkommande flyktingbarn till Sverige.  – Det kommer även barn som ingår i familjer, så totalt kommer det cirka 7 000 barn till Sverige varje år.

För det är ni som tar hit dom? Det är ni som ljuger för det svenska folket?

I går berättade Hamid, 18, från Afghanistan, att hans bröder inte kan komma till Sverige, eftersom deras föräldrar inte längre är i livet.

Då är det Sveriges ansvar att försörja Hamid?

Nyligen kom ytterligare ett avgörande i Migrationsöverdomstolen som stänger dörren för familjeåterförening, berättade Mikael Ribbenvik som var tydlig med att påpeka att det inte är han som beslutat om det.

Hur ska ni ha det? Antagligen är dessa ”ensamkommande flyktingbarn” ensamma eller å har dom familjer och är ankarbarn?

De flesta ensamkommande flyktingbarnen kommer från Somalia, Afghanistan och Irak – länder som har haft utdragna konflikter.  – Det är rimligt att tro att föräldrarna till barnen inte ser någon annan framtid för barnen i de länderna, då söker man sig någon annanstans.

Så här ser det ut i våra kommuner

Vadstena kommun

Per Gawelund, projektledare för det nya gruppboendet, tycker det känns självklart att hjälpa ungdomar som är på flykt.– Det här är ett globalt ansvar, vi har skrivit på FN:s barnkonvention och vi är skyldiga att ställa upp och erbjuda de här ungdomarna en plats att vila ut på och gå vidare ifrån, säger han.

Här målar Vadstena Kommun upp bilden vi har skrivit på avtal med FN Barnkonvention. Att det är ett globalt ansvar och vi är skyldiga att ställa upp. Så här ser det ut i Hofors när vi ”ställer upp” för FN Barn Konvention

Hofors kommun

I slutet av oktober tog kommunstyrelsen beslutet att Hofors skulle ta emot 30 ensamkommande flyktingbarn. Ett högt antal i förhållande till kommunens storlek, men avgörande var att kommunen har bra lokaler. Hälften av ungdomarna förläggs på bygdegården i Torsåker, en del på ett gruppboende i Rönningen och en del på Hantverkarn.

Visst lät det gulligt då?

Hofors kommun

En handfull ungdomar har också avvikit från kommunen och befinner sig nu på andra orter i Sverige. Men ansvaret för dem ligger kvar i Hofors, bland annat med följd att kommunens socialsekreterare får resa runt till möten i hela landet.

Dessutom har bara elva av de 30 som befinner sig i kommunen permanent uppehållstillstånd, PUT.

– Vi känner oss lurade av Migrationsverket eftersom avtalet säger att 23 ska ha PUT och sju ska vara asylsökande, sa Hofors kommunalråd Marie-Louise Dangardt, S.

Nämen ojdå… 23 av 30 ska ha put. En ”handfull ungdomar” har avvikit från kommunen till andra orter? Är det ungdomar som har fått PUT som nu får hit sina

– Många av de här barnen har varit ifrån sin familj under lång tid. Man längtar hem, man kommer till ett nytt land, det är nya regler, man har kanske varit med om traumatiska upplevelser. Så det är väldigt tufft för de här ungdomarna. En del klarar sig bättre och en del klarar sig sämre, säger Marie Nilsson.

Har det varit värt besväret?

– Har man dålig likviditet från början så kan man inte hålla fem miljoner i bank åt Migrationsverket, sa Marie-Louise Dangardt.

Är exemplet med Vadstena och Hofors Kommun beviset att Riksdagen ljuger för FN Barnkonvention genom att fylla på med ”ensamkommande flyktingbarn” som när dom får PUT agerar ankarbarn och tar hit sina familjer och får bostäder?
Hur mycket kostar denna lögn då?
– Det tryck som har blivit på Sverige med dels ökade kostnader för ensamkommande barn, men också för att vi bedömer nu att kanske upp emot ytterligare 5 000 människor kommer att söka sig till Sverige och tas emot, och då behöver vi reservera mer pengar för detta mottagande, säger biståndsminister Gunilla Carlsson (M).

I årets statsbudget skulle de så kallade avräkningarna från biståndsramen uppgå till 4,7 miljarder kronor, men nu kommer ytterligare 650 miljoner att överföras från bistånd till ersättningar och boendekostnader för asylsökande i Sverige. Därmed kommer biståndsramen på sammanlagt 35 miljarder att minska med 5,3 miljarder i år. Dessutom föreslås ytterligare en avräkning på 15 miljoner för att bland annat öka säkerheten för Sidas biståndsarbetare i Afghanistan och Irak.

Är detta vad riksdagens lögn mot FN Barnkonvention handlar om?
Att utnyttja 5000 ”flyktingbarn” otroliga lögner för sina väljare som hjärntvättas, manipuleras och är mentalt handikappad och körs över?
Och det är omöjligt 5000 ”flyktingbarn” kan kosta 5 miljarder per år!
Varför tror ni media bara skriver om ”ensamkommande flyktingbarn” när dom kommer till kommunerna? När det gått 2-3-4-5 år och dom har fått PUT. Familjerna har återförenats
Ingen media skriver något? För man ljuger och utnyttjar FN Barnkonvention. Målar upp det handlar om etniska svenska barn när det är fattiga invandrarbarn till fattiga arbetslösa invandrarföräldrar Sverige inte är i behov av. Som ursäkt att utnyttja FN Barnkonvention för att fylla på med FLER fattiga arbetslösa invandrare
Förutom att dumpa våra löner. VAR ligger logiken? Att slösa våra skattepengar?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: