Inget fungerande äldreboende för flyktingar år 2040

Om vi inte har ett fungerande äldreomsorg nu

Sverige år 2010

Enbart kostnaderna till följd av den åldrande befolkningens äldreomsorg väntas stiga med cirka 70 procent. För att hänga med i den medicinska utvecklingen kommer kostnaderna att öka med 80 procent. Det viktigaste för att klara detta är att fler arbetar, skriver Göran Hägglund och Maria Larsson.

Hur kan Sverige då klara av dagens massinvandring när man redan nu varnar för

Sverige år 2040

Om 30 år kommer en stor del av de personer som kommit till Sverige som flyktingar att behöva äldreomsorg. ”Det finns inte beredskap”, säger Kenneth Johansson (C), ordförande i Socialutskottet.

Enligt Röda Korsets uppskattningar finns det runt 100 000 flyktingar i Sverige som lider av så kallad posttraumatisk stress. Tidningen Kommunalarbetaren har gjort en granskning av hur det påverkar framtidens äldrevård.

Hur kan våra politiker då måla upp en bild att fylla på med fler?

Erik Ullenhag

De integrationsutmaningar som finns i Sverige återfinns i övriga Europa – trots en i många länder skenande arbetslöshet behöver vi ökad invandring. Göteborg, Sverige och Europa står inför en demografisk utmaning där allt färre ska försörja allt fler. Givet att sysselsättningsutvecklingen står sig beräknas EU:s arbetsföra befolkning minska med 50 miljoner de närmaste 50 åren.
Varför nämner du inte vi inte att vår äldreomsorg år 2011 är för dyr och 2040 har vi inget fungerande äldreomsorg alls Erik Ullenhag? Och varför nämner du inte de

218.000 arbetslösa invandrare

På Arbetsförmedlingen finns i dag 218.000 inskrivna med utländsk bakgrund. Många av dem är välutbildade, 60 procent har minst gymnasieutbildning. Trots det har många svårt att få ett arbete. Så kan det inte fortsätta. Vi behöver allas kompetens för att lösa den kommande generationsväxlingen.

Som skulle tryggat vår äldreomsorg år 2011 men som inte gör det Erik Ullenhag? Vad driver er att fylla på med arbetslösa invandrar före ett fungerande äldreboende?
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: