Dalarna prioriterar flyktingar enorma konsekvenser för landstinget Dalarna

Så här går det när sossar prioriterar flyktingar och ska sprida sjukdomen mångkultur byggd på lögner

Februari 2011 tog man i Dalarna beslut om

Landstinget Dalarna

Minskad personalstyrka, sammanslagna vårdcentraler och översyn av administration. Det är några av åtgärderna som Landstinget Dalarna tar till för att minska kostnaderna med 300 miljoner kronor.

Katastrof för dalarnas skattebetalare i

Landstinget Dalarna

Men Peter Hansson, ekonomidirektör, Karin Stikå-Mjöberg, landstingsdirektör, Sven Nilsson, biträdande landstingsdirektör, Ingalill Persson S-ordförande i landstingsstyrelsen och landstingsråd och Thomas Ylvén V-landstingsråd gav ett samstämmigt besked efter landstingsstyrelsen i går: sparkraven ska genomföras om än två månader försenade.

– Det här är det mest omfattande åtgärdspaket i Landstinget Dalarnas historia. Och jag är övertygad om att vi ska nå målen under 2012, sade Peter Hansson.  – Ett så omfattande åtgärdspaket har inte tagits tidigare där både strukturbeslut (där verksamhet läggs ned/DD:s anmärkning) personalminskningar och ökade patientavgifter ingår, sade Sven Nilsson.
Det dröjer till 2012 innan sparpaketen får full innan effekt, omställningskostnader i år beräknas bli 50-60 miljoner.

Men att fylla på de mängder flyktingar kommunerna gör i landstinget Dalarna är ju inga problem?

Avesta kommun

Avesta kommun har sedan ett antal år tillbaka avtal med Migrationsverket om att ta emot 50 flyktingar per år. Kommunens kostnader för introduktionen täcks av statsbidrag.

Borlänge

Borlänge har sedan 2007 i genomsnitt tagit emot 20-25 ensamkommande flyktingbarn årligen. 2009 tog kommunen emot 41 barn. Det är därmed det i särklass största mottagandet i Dalarna. Borlänge ligger i förhållande till sin storlek bland de kommuner i landet som tar emot flest barn.

Borlänge

Borlänge har under senare år tagit emot många flyktingar från Somalia. Nya regler gör att ytterligare en stor grupp kan komma på kort tid. 600 somalier väntar på att få återförenas med sina familjer i Borlänge. – Vi måste ha en beredskap för det, säger kommunalrådet Nils Gossas (MP).

Falun

Falukommun mobiliserar nu sina resurser för att kunna ta emot de 140 flyktingar som kommer till kommunen under året. Kommunen startar ett nytt Arbetsmarknads- och integrationskontor och ska anställa två nya handläggare. Flyktingsamordnare Rita Lindqvist säger att flyktingarna skriver och ringer själva och vill komma till Falun.

Gagnef

Den 24 maj skrev kommunen avtal med Attendo individ och familj AB. I upphandlingsrapporten uppges att Attendo vann kontraktet över fyra andra anbudsgivare för att deras anbud var det ekonomiskt mest fördelaktiga. I boendet kommer flyktingbarnen som är mellan 15 och 18 år att få delta i olika aktiviteter och få lektioner i livskunskap.

Hedemora

Hedemora kommun har sedan 2009 ett avtal med Migrationsverket om att erbjuda boende för ensamkommande asyl- och flyktingbarn i åldrarna 13-18 år.

Bonvena, som är namnet på boendet tar emot 10 pojkar och i lägenheter finns plats för ytterligar några ungdomar.
På Bonvena strävar vi efter att skapa en atmosfär av hemmiljö med en trygg struktur för att underlätta inträdet i samhället. Under tiden i boendet får ungdomar läx- och skolhjälp, möjlihget att utveckla och bibehålla olika intressen, kunskap om det svenska samhällslivet mm och hjälp med utslussning till eget boende.

Boendet består av 11 personer. Personalgruppen är engagerad och har en bred kompetens och skapar tillsammans med ungdomarna boendets vardag.

Leksand

Introduktionserasättning
Ensamstående vuxen: 7.200 kr.

Maka/Make/Sambo: 6.300 kr.
Kommunens beslut om ersättningens storlek kan inte överklagas.

Trots vi bara skrivit om några kommuner så tar dom emot för många som ger enorma konsekvenser. Det är ekonomiskt oansvarigt att utföra vidrig barn och människohandel när Landstinget inte klarar!

Varför klarar inte Dalarnas Landsting av att fungera som ett normalt landsting parallellt med vidrig barn och människohandel som används som bytesvara vars MILJONER vi skattebetalare borde gått till landstinget inte gör det?

Kommuninvånarna blir bestraffade i Dalarna 2 ggr om

1. Dom betalar för nedmonteringen av landstinget

2. Dom betalar den statliga ersättningen kommunerna får men inte får se röken av

3. Hur är detta ekonomiskt hållbart?

4. Är det viktigare att fylla på Dalarna med arbetslösa flyktingar som kostar MILJONER än att ha ett fungerande landsting?


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: