Det krävs en lön på 25.000 för invandrarfamiljer

När ska vi få se en öppen debatt om detta?

Vänsterpartiets Li Johansson tar upp en intressant sak alla bör ha i åtanke om invandringen!

Li Johansson

Barnfattigdom, otrygghet, hög brottslighet och en grogrund för religiös extremism sammanfattar dagens utsatta områden. Vänsterpartiets Christina Höj Larsen avfärdar problemen som fördomar (Newsmill 6/4). Men att blunda för problemen berövar inte minst kvinnorna deras självständighet. I Herrgården i Rosengård har bara 11 procent av kvinnorna ett arbete att gå till, vilket naturligtvis innebär en stor ofrihet.

Många av de arbetslösa i de utsatta områdena hänvisas till ett liv på socialbidrag. Dessvärre har socialbidraget blivit en fattigdomsfälla som är svår att komma ur. Idag krävs en lön på minst 25 000 kronor i månaden för att det ska vara lönsamt att börja arbeta för en vuxen i en familj där alla har socialbidrag. I många kommuner saknas också den uppföljning och stöd för jobbsökande som den statliga arbetsmarknadspolitiken erbjuder.

Det här är sanningen om dagens massinvandring. Utanförskapsområdena är skapta på detta sätt. Läs Li Johanssons text om minst 25.000 i månaden att det ska vara lönt. Många invandrarfamiljer har ju 3-4-5 eller fler barn

Så här resonerar

Erik Ullenhag

För att säkra att reformen fungerar har en rad uppföljningsuppdrag lämnats. Regeringen följer verksamheten noga genom dialoger med ansvariga myndigheter och löpande återrapporteringar. Efter fyra månader är det vanskligt att dra allt för långt gående slutsatser mot bakgrund av reformens omfattning och den begränsade tid reformen har varit i bruk. Men de resultat som vi kan se är försiktigt positiva, vilket är glädjande. Av de personer som omfattas av reformen har en stor majoritet skrivits in på Arbetsförmedlingen. I nuläget har ungefär 1 400 personer fått en etableringsplan och hälften av dem har valt en lots som ska hjälpa dem under den tvååriga etableringstiden. Tillgången till lotsar fungerar även om jag hoppas på en ökad mångfald och att fler aktörer som civila sektorn också ska bli lotsar.

Allt låter så perfekt i Erik Ullenhags värld men verkligheten är annan som Li Johansson tar upp som Erik Ullenhag aldrig kommer erkänna öppet

Resultatet av Erik Ullenhags lögner fick vi tidigare

10 av 4000 invandrare

Av 4 000 personer som anlänt till Sverige sedan december har Arbetsförmedlingen bara kunnat stryka tio för att de har fått jobb. Och bara 50 jobbar inom ramen för en så kallad etableringsplan, enligt en ny rapport.

Om dessa nya arbetslösa invandrare får socialbidrag på samma vilkor som svenskar. Inte är detta några 25.000 då?

Då skapar man medveten

Fattigdom

Om Socialdemokraterna menar allvar med att bekämpa barnfattigdomen så måste de ta integrationen på allvar. Det är framför allt barn med utländsk bakgrund som är fattiga och Centerpartiet vill därför underlätta för invandrare att snabbare få arbete i Sverige. Det skriver Annie Johansson (C), ekonomisk-politisk talesperson.

I Sverige har vi dessutom mycket höga trösklar in på arbetsmarknaden i form av omfattande arbetsrätt och höga ingångslöner. Detta drabbar dem som inte behärskar språket och saknar svenska referenser extra hårt. För att invandrare lättare ska kunna få in en fot på arbetsmarkanden är det viktigt att Las reformeras och att arbetsmarknadens parter tar sitt ansvar genom att sätta ingångslöner som ger alla en chans.

Barnfattigdom är alltså skapta medvetet för att dumpa lönerna med

218.000 arbetslösa invandrare

På Arbetsförmedlingen finns i dag 218.000 inskrivna med utländsk bakgrund.

Hur många av dessa tror ni kommer få ett jobb med en lön på 25.000?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: