Fungerande skolverk eller stödja vidrig barnhandel?

Skolverket

I mer än tio år har svenska elevers kunskaper i matematik sjunkit, sakta men säkert. Utredningar har gett flera förklaringar.

I grundskolan får eleverna sitta på lektionerna och räkna enskilt, ur matteboken eller på lösblad, vilket ses som rent skadligt. Var tredje gymnasielärare vet inte målen, vad eleverna ska lära sig. Och på högstadiet har inte ens hälften av lärarna examen och tillräcklig utbildning.

I stället ska mattelärarna på skolorna hjälpa varandra att bli duktigare med stöd av experter och en plattform på webben. Det kallas kollegialt lärande. Rektor ska leda och en resursperson från den egna skolan ska handleda utvecklingsarbetet.

Prislappen blir ungefär 1,3 miljarder under fem år, om lärarna ges tjänstledigt för projektet fem procent av sin arbetstid. Om lärarna får delta under 10 procent av tiden kostar det cirka 2 miljarder, enligt Skolverket.

Varför går svenska skolan så dålig med massa nedskärningar parallellt med den extrema påtvingade massinvandring kallad mångkultur byggd på lögner? Varför ska vi acceptera en klass med 30 elever och en lärare? Varför har vi inte fler lärare per klass så fler får hjälp?

Men att fylla på med

5000 flyktingbarn

– Det tryck som har blivit på Sverige med dels ökade kostnader för ensamkommande barn, men också för att vi bedömer nu att kanske upp emot ytterligare 5 000 människor kommer att söka sig till Sverige och tas emot, och då behöver vi reservera mer pengar för detta mottagande, säger biståndsminister Gunilla Carlsson (M).

I årets statsbudget skulle de så kallade avräkningarna från biståndsramen uppgå till 4,7 miljarder kronor, men nu kommer ytterligare 650 miljoner att överföras från bistånd till ersättningar och boendekostnader för asylsökande i Sverige. Därmed kommer biståndsramen på sammanlagt 35 miljarder att minska med 5,3 miljarder i år. Dessutom föreslås ytterligare en avräkning på 15 miljoner för att bland annat öka säkerheten för Sidas biståndsarbetare i Afghanistan och Irak.

Varför får så få flyktingar och invandrare ständigt kosta så mycket medan det ständigt ska spara på 10000 tals svenskar?

Fungerande skolverk eller stödja

vidrig barnhandel

– Vi får 1995 kronor per barn och dygn av Malmö stad. Jag kan inte säga exakt vilka kostnader vi har, men de har ökat på grund av säkerhetskraven, säger Jonas Morian.

Vidrig barnhandel

Vårdbolaget VoB Syd får 37.000 kronor per dygn i ersättning av Malmö stad för att ta emot flyktingbarn.

Oavsett  vilket är det vi skattebetalare som betalar men detta visar återigen hur få invandrar får kosta så mycket men 10000 svenskar inte får kosta eller hade kunnat kostat utan den påtvingade massinvandringen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: