Fungerande sjukhus eller försörja flyktingar i vidrig människohandel?

Hässleholm Sjukhus

Hässleholms sjukhus har överskridit sin budget och måste spara 15 miljoner kronor. En bidragande orsak är att övertid och användandet av timanställda har ökat. Pengarna ska nu hämtas in genom att sjukhuset främst skär ner på antalet vikarier och övertidsarbete, rapporterar kristianstadsbladet.se.

Men fylla på med ”flyktingar” är ju inga problem? Är resultatet av nedskärningarna på sjukhuset pga efter den statliga ersättningen av arbetslösa flyktingar tagit slut måste man skära ner på annat?

Kävlinge

Så många har det dock inte kommit till kommunen. Sedan avtalet skrevs under i slutet på 2007 har det kommit 50 flyktingar till Kävlinge. 20 vuxna och 30 barn. Roger Alfh menar att integrationen av dessa har fungerat bra. – De som kom 2007 är helt självförsörjande och det går bra för dem som kommer hit. De får både språkpraktik och instegsjobb. Vi vill ju gärna att man snabbt kommer ut till en arbetsplats, även om man samtidigt studerar svenska. Det är en bra väg till integration, säger han.

Dom är inte självförsörjande för de ljuger om

Ersättning

Schablonersättningen enligt 2011 års nivåer

  • 189 400 kronor för vuxna 16 till och med 64 år
  • 116 300 kronor för barn under 16 år
  • 69 900 kronor för äldre från 65 år

Är det viktigare att fylla på med flyktingar och vidrig människohandel där kommuninvånarna ska tvingas betala ersättning till sig själva än fungerande sjukhus samma kommuninvånare betalar skatt för men inte får något?

Det är  vi skattebetalare och kommuninvånarna som försörjer flyktingarna som betalar och då ingår

Språktaktik

Avsikten med sfi-bonus är att den enskilde ska lära sig svenska på så hög nivå som möjligt och bonusen är därför högre för en högre kurs. Bonusen betalas ut som ett skattefritt bidrag om högst 12.000 kronor.

Självförsörjande

Mohamed Ragubi säger att han haft tur och trivs mycket bra på jobbet där han snickrar emballage och lådor för transporter. Efter att ha tagit den inledande kontakten själv fick han och företaget sedan hjälp av arbetsförmedlingen. Inom ramen för instegsjobb subventionerade de 75 procent av hans lön de första sex månaderna. Från och med juni står de för drygt 30 procent.

är gratis arbetskraft i 6 månader där många fick kicken

10 av 4000 invandrare

Av 4 000 personer som anlänt till Sverige sedan december har Arbetsförmedlingen bara kunnat stryka tio för att de har fått jobb. Och bara 50 jobbar inom ramen för en så kallad etableringsplan, enligt en ny rapport.

Vad driver er att ljuga? Kritiserar man er blir man kallad rasist och främlingsfientlig? För svenskar ska acceptera sjukdomen mångkultur och positiv särbehandling av invandrare där det finns oändliga resurser?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: