Gratis kollektiv trafik eller försörja 5000 flyktingbarn i tveksam ålder?

SL

I flera medier underströk han sin ståndpunkt genom att likställa prishöjningen med kostnaden för tre påsar chips eller två öl, ­uttalanden som han sedan tvingades backa från. Men nya beräkningar visar tvärtom att de höjda SL-taxorna från 1 september får en avskräckande effekt. Med en 15-procentig ­höjning av SL-kortet väntas kollektivresorna minska med 2,5 procent.

Vi kan ju göra en annan jämförelse

Flyktingbarn

– Det tryck som har blivit på Sverige med dels ökade kostnader för ensamkommande barn, men också för att vi bedömer nu att kanske upp emot ytterligare 5 000 människor kommer att söka sig till Sverige och tas emot, och då behöver vi reservera mer pengar för detta mottagande, säger biståndsminister Gunilla Carlsson (M).

I årets statsbudget skulle de så kallade avräkningarna från biståndsramen uppgå till 4,7 miljarder kronor, men nu kommer ytterligare 650 miljoner att överföras från bistånd till ersättningar och boendekostnader för asylsökande i Sverige. Därmed kommer biståndsramen på sammanlagt 35 miljarder att minska med 5,3 miljarder i år. Dessutom föreslås ytterligare en avräkning på 15 miljoner för att bland annat öka säkerheten för Sidas biståndsarbetare i Afghanistan och Irak.

Vem vill prioritera vidrig

Barnhandel

– Vi får 1995 kronor per barn och dygn av Malmö stad. Jag kan inte säga exakt vilka kostnader vi har, men de har ökat på grund av säkerhetskraven, säger Jonas Morian.

som vi skattebetalare står för vi aldrig kommer få tillbaks? Hur många svenskar tror ni hade kunnat fått gratis kollektivtrafik? Per månad? Per halvår? Och många

nya arbetslösa invandrare

Av 4 000 personer som anlänt till Sverige sedan december har Arbetsförmedlingen bara kunnat stryka tio för att de har fått jobb. Och bara 50 jobbar inom ramen för en så kallad etableringsplan, enligt en ny rapport.

som ALDRIG skulle fått komma in i landet men som regeringen släpper in i 6 månaders gratis arbetskraft för att dumpa lönerna för att sedan bli arbetslös och försörjas!

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: