Mer i pension eller försörja 5000 flyktingbarn i tveksam ålder?

Kristdemokraterna anser Pensionärernas ekonomi viktigare än billiga krogbesök. Vi anser att pensionärernas

ekonomi

En ny skattesänkning för pensionärerna, som också skulle öka deras konsumtionskraft, har av regeringskansliet beräknats kosta 2,3 miljarder kronor. (M) och (C) som hellre vill använda budgetens reformutrymme för den mer än dubbla kostnaden för en halvering av krogmomsen har nu verkligen bekänt färg.

är viktigare än att Regeringen stjäl

5,3 miljarder

– Det tryck som har blivit på Sverige med dels ökade kostnader för ensamkommande barn, men också för att vi bedömer nu att kanske upp emot ytterligare 5 000 människor kommer att söka sig till Sverige och tas emot, och då behöver vi reservera mer pengar för detta mottagande, säger biståndsminister Gunilla Carlsson (M).

I årets statsbudget skulle de så kallade avräkningarna från biståndsramen uppgå till 4,7 miljarder kronor, men nu kommer ytterligare 650 miljoner att överföras från bistånd till ersättningar och boendekostnader för asylsökande i Sverige. Därmed kommer biståndsramen på sammanlagt 35 miljarder att minska med 5,3 miljarder i år. Dessutom föreslås ytterligare en avräkning på 15 miljoner för att bland annat öka säkerheten för Sidas biståndsarbetare i Afghanistan och Irak.

Där vi kommuninvånare, skattebetalare och pensionärer genom skatt finansierar den vidriga barnhandel som sker med

”flyktingbarnen”

– Vi får 1995 kronor per barn och dygn av Malmö stad. Jag kan inte säga exakt vilka kostnader vi har, men de har ökat på grund av säkerhetskraven, säger Jonas Morian.

”flyktingbarnen”

Kommunerna får nästan 60 000 kronor i månaden per barn av Migrationsverket. Plus riktade bidrag till skola, landsting, socialtjänst samt för barnets gode man. Utöver det får varje kommun som tar emot barn en årlig ersättning på 500 000 kronor.

Mer i pension eller försörja 5000 flyktingbarn i tveksam ålder vi skattebetalare betalar oss själva i en vidrig barnhandel vi inte får pengarna tillbaka för?

Det går ju ändå 5-10 visningar om reklam med ”hjälp flyktingbarnen” utomlands? Varför ska då 5000 ”flyktingbarn” i Sverige kosta 5,3 miljarder? Som KUNDE gått till vår pension i stället?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: