Är instegsjobb är en bluff för att ta in nya arbetslösa invandrare?

Många av er reagerade på detta

10 av 4000 invandrare

Av 4 000 personer som anlänt till Sverige sedan december har Arbetsförmedlingen bara kunnat stryka tio för att de har fått jobb. Och bara 50 jobbar inom ramen för en så kallad etableringsplan, enligt en ny rapport.

Varför fick bara 10 av 4000 invandrare jobb?

Men vi reagerade på detta

Centern vill skrota instegsjobben

I juli hade 3000 personer ett instegsjobb, enligt Arbetsförmedlingen.

– Det är en konstruktion man har testat, och den har inte riktigt uppfyllt förväntningarna. Vi tror att det behövs åtgärder som är enklare och har ett tydligare ekonomiskt incitament, förklarar Michael Arthursson.

Att 3000 av 4000 invandrare hade ett instegsjobb! Inte att 10 av 4000 fick jobb! Vad innebär då detta?

Instegsjobb

Instegsjobb – en möjlighet för arbetsgivare och nyanlända invandrare innebär en subventionerad anställning där arbetsgivaren får 80 procent av lönen i bidrag om denne anställer en nyanländ, dock högst 800 kronor per dag.

Kanske hundratals företag har alltså fått 6 månaders gratis arbetskraft med dessa 3000 NYA arbetslösa ”nysvenskar” som ska ”introduceras” som det så fint heter. Vad händer efter 6 månader med dessa 3000? Får dom kicken för arbetsgivaren vill inte anställa, är inte i  behov som våra politiker påstår för dom ljuger behovet för deras lönedumpningen?

Vad händer då efter 6 månader när de 3000 hade ett ”instegsjobb”?

Krav på a-kassa

För att uppfylla ett arbetsvillkor ska du, under den senaste 12-månadersperioden före arbetslösheten, ha förvärvsarbetat 6 kalendermånader med minst 80 timmar per månad. Arbetslösheten räknas från den dag du anmäler dig på arbetsförmedlingen.

Så våra politiker har manipulerat oss att Sverige är i ”behov” av invandrare som får låtsas jobb i 6 månader som är gratis arbetskraft åt arbetsgivaren för att sedan få kicken? Fyller AF på med nya arbetslösa invandrare i ytterligare 6 månader åt arbetsgivaren som nyss kickade den förre invandraren?

Om det går riktigt illa kan det gå så här för ”nysvenskarna”

Instegsjobb

Handels stämmer nu via LO-TCO Rättsskydd en frisörföretagare som haft en anställd på så kallat instegsjobb, en anställning som subventioneras med 75 procent av lönen. Enligt stämningsansökan har arbetsgivaren inte betalt någon lön alls under de knappt sex månader som anställningen varat.

Jaha… en frisörföretagare hade gratis arbetskraft i 6 månader + 1 års -kassa. Vilka betalar den?

Det är alltså upp till den anställde att slå larm om något inte fungerar på jobbet. Instegsjobb är en form av särskilt anställningsstöd. Det ges i högst 24 månader men sex månader i taget så efter den tiden kan arbetsförmedlingen stämma av igen.

En arbetsgivare kan alltså få gratis arbetskraft uppemot 2 års tid, 6 månader i taget. Men varför ska arbetsgivaren få gratis arbetskraft om man är i behov?

låtsasjobb

Mohamed Ragubi säger att han haft tur och trivs mycket bra på jobbet där han snickrar emballage och lådor för transporter. Efter att ha tagit den inledande kontakten själv fick han och företaget sedan hjälp av arbetsförmedlingen. Inom ramen för instegsjobb subventionerade de 75 procent av hans lön de första sex månaderna. Från och med juni står de för drygt 30 procent.

Om Mohammed Ragubi i artikeln får behålla sitt jobb efter 6 månader lär vi knappast inte få veta. Men att det kommer fler nya arbetslösa invandrare som kan jobba 6 månader låtsasjobb kan vi garantera!

Vad är det vår regering och riksdag inte säger till oss väljare? Varför idiotförklarar man oss med ”behovet av invandrare” och ”nysvenskar”? Som jobbar 6 månader på ett låtsasjobb som kallas ”instegsojbb i 6 månader där arbetsgivaren får gratis arbetskraft?

För att sedan fylla på med fler arbetslösa invandrare? Var ligger iden att ta in en invandrare som jobbar i 6 månader och har a-kassa i 1 år?

Är det processen dumpa lönerna? Är det något annat? Varför är våra förtroendevalda politiker oärliga mot oss?

Är det processen ”mångkultur” för att ”sprida invandrarna” till varje del av landet med lögnen ”introduktion” vid redan skyhög arbetslöshet hos invandrarna?

Precis som man gör i Lindesbergskommun som får

120 miljoner för 500 flyktingar

Lindesbergs kommun med 23.000 invånare, har cirka 800 miljoner i skatteintäkter och kommunen får alltså 120 miljoner i olika bidrag och tillskott via de 500 asylanter man tar emot. Eftersom man har många tomma lägenheter blir inte kostnaden så stor för mottagandet på kort sikt. Kommunen låter sig, av förståliga skäl, sig köpas

Som också får ”instesgjobb” i 6 månader och a-kassa i 1 år?

Är dessa lögner ”processer” i påtvingad mångkultur byggd på lögner för att sprida mångkulturen med nya billga invandrare för att DUMPA våra löner med låtsasjobb i 6 månader??

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: