Om jobbskatteavdragen inte gett fler jobb

som många klagar på

KA

Ger jobbskatteavdrag fler jobb? Ja, säger finansminister Anders Borg – trots att jobben blev färre när avdraget infördes. Han hänvisar till nationalekonomiska analyser.  Men KA:s granskning visar att dessa bygger på antaganden, som inte stämmer med verkligheten. Och slutsatserna kan ifrågasättas.

Många fler vill jobba, eller jobba mer, om skatten sänks. Och de kommer att få göra det.

Om den kritiserade jobbskatteavdragen (som bara är till för lönedumpning) inte gett fler jobb och fler arbetslösa vill jobba. Varför målar ni då upp bilden av behovet av

invandrare

Maria Wetterstrand:

Det kan tyckas lite konstigt, men Sverige behöver faktiskt arbetskraft. Vi behöver också fler kreativa och företagssamma människor som vill lägga sin företagsverksamhet i Sverige och som därmed kan skapa jobb och utveckling. Samtidigt finns många arbetslösa, men inte med den kompetens som arbetsmarknaden efterfrågar. Därför behövs både satsningar på utbildning, men också öppna gränser för arbetskraft. Dessutom tycker jag det är bra om människor i större utsträckning kan röra sig över gränser, rent generellt. Bäde hit och härifrån.

Kom ihåg att alla politiker som säger ”behov av” ljuger om 6 månaders

gratis arbetskraft

Mohamed Ragubi säger att han haft tur och trivs mycket bra på jobbet där han snickrar emballage och lådor för transporter. Efter att ha tagit den inledande kontakten själv fick han och företaget sedan hjälp av arbetsförmedlingen. Inom ramen för instegsjobb subventionerade de 75 procent av hans lön de första sex månaderna. Från och med juni står de för drygt 30 procent.

Hur kan ni måla upp bilden av behovet av invandrare när dagens arbetslösa invandrare får låtsasjobb och vi har

218.000 arbetslösa invandrare

På Arbetsförmedlingen finns i dag 218.000 inskrivna med utländsk bakgrund. Många av dem är välutbildade, 60 procent har minst gymnasieutbildning. Trots det har många svårt att få ett arbete. Så kan det inte fortsätta. Vi behöver allas kompetens för att lösa den kommande generationsväxlingen.

Som inte har samma tur som Mohammed att få låtsasjobb och arbetsgivaren jublar av lycka för 6 månaders gratis arbetskraft som du betalar! Då vill ni fylla på med fler

arbetslösa invandrare

– Man behöver inte ha ett jobb när man kommer hit, utan kan komma hit och söka, säger han. – Vi har ett regelverk i dag som innebär att de i praktiken måste åka hem när de är klara, säger Jan Björklund.

Hur tänker ni här när erat jobbskatteavdrag inte gett fler jobb, vi har 218.000 arbetslösa invandrare som inte har haft samma tur som Mohammed att få låtsasjobb. Då vill ni fylla på med fler arbetslösa invandrare som i ”praktiken” måste åka hem?

Hur tänker ni här?

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: